Geroosterde paprika’s met pompoenvulling

De combinatie van paprika en pompoen is echt subliem. Rode paprika’s zijn veel zoeter dan groene en beter geschikt om te bakken of te roosteren. Gele paprika’s kunnen eventueel ook worden gebruikt.

4 grote paprika’s, pompoen gepeld en in stukjes gesneden, 2 teentjes look, 4 tomaten, room, geraspte kaas, olijfolie, peper en zout

Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden, laat het steeltje eraan, zo hou je de paprika in model. Verwijder de zaadlijsten en leg in een ovenschotel.

Vul de paprika’s met de stukjes pompoen en verstop er de plakjes look tussen. Breng op smaak met peper en zout en leg bovenop de paprika plakjes tomaat.

Meng de room met de geraspte kaas, voeg peper en zout toe en giet in de paprika’s. Overgiet de paprika’s met een scheutje olijfolie en bak 30 min in de oven tot de kaas bruin is.

Serveer met geroerbakte courgette en wat brood.