Chocomousse met minder suiker

Chocomousse, dat lust volgens mij iedereen. Heerlijk als dessertje, maar ik eet het ook wel eens als goed vullend vieruurtje.

Ik deel met jullie een suikerarme variant, die ook past binnen een diabetesdieet. Wil je liever the real thing met pure chocolade en suiker, zeker doen. Jij beslist zelf wanneer je er goesting in hebt. Wel even zorgen dat je er optimaal van kan genieten, zodat je aanvoelt wanneer de smaaksensatie vermindert. Zo eet je niet brainless het hele potje leeg.

Voor 4 personen: 100 g pure chocolade zonder suiker, 100 g melkchocolade zonder suiker, 2 eieren, 150 ml sojaroom, 15 g zoetstof

Smelt de chocolade au-bain-marie. Klop de eierdooiers en de zoetstof romig en voeg er de afgekoelde chocolade bij. Klop de room stijf en spatel deze voorzichtig onder het mengsel. Klop het eiwit stijf  en spatel onder het mengsel. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.