Virgin sangria

Gisterenavond nog genoten van een broodje caprese, bereid door de jongste, dan is het nog lekkerder natuurlijk. Wie me goed kent weet dat ik daarbij graag een aperitiefje drink. Tegen een lekker koude sangria met veel vers fruit zeg ik niet snel neen.

Ik heb een lekker alternatief zonder alcohol: virgin sangria met bosvruchten. Ik heb deze op vakantie gedronken op een terrasje in de Ardennen samen met mijn 3 mannen. Lol dat we hadden als er een besje vast kwam te zitten in het rietje. Effe blazen en je kon weer verder of als je meer geduld hebt eerst de besjes oplepelen en dan pas opdrinken. Serveren met heel veel ijs, zodat hij lekker koud is.

Alcoholvrije sangria

750 ml druivensap, 50 ml sinaasappelsap, 60 ml citroensap, een likje limoen, bosbessen, st-jansbessen, frambozen, braambessen, een paar takjes munt en ijsblokjes.

Was het fruit en maak de besjes los van de takjes. Doe ijsblokjes in een grote kom. Giet al het sap in een kom. Voeg het fruit toe en serveer met een rietje, een lange lepel en een takje munt. Als hapje erbij kies ik voor een home made broodje caprese.