Virgin sangria

Gisterenavond nog genoten van een broodje caprese, bereid door de jongste, dan is het nog lekkerder natuurlijk. Wie me goed kent weet dat ik daarbij graag een aperitiefje drink. Tegen een lekker koude sangria met veel vers fruit zeg ik niet snel neen. Maar… er zitten nogal wat calorieën in zo’n glas. Pffft! En aan calorieën tellen doe ik niet. Ik ben immers geen wandelende tabel.

Maar… ik heb wel een lekker alternatief. Een alcoholvrije sangria met bosvruchten. Ik heb deze op vakantie gedronken op een terrasje in de Ardennen samen met mijn 3 mannen. Lol dat we hadden als er een besje vast kwam te zitten in het rietje. Effe blazen en je kon weer verder of als je meer geduld hebt eerst de besjes oplepelen en dan pas opdrinken. Vandaag serveren met heel veel ijs, zodat hij lekker koud is.

 

Alcoholvrije sangria

750 ml druivensap, 50 ml sinaasappelsap, 60 ml citroensap, een likje limoen, bosbessen, st-jansbessen frambozen, braambessen, een paar takjes munt en ijsblokjes.

Was het fruit en maak de besjes los van de takjes. Doe ijsblokjes in een grote kom. Giet al het sap in een kom. Voeg het fruit toe en serveer met een rietje, een lange lepel en een takje munt

 

 

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *