Tian van courgette en tomaten

Liefde voor ovenschotels, ze zijn simpel, weinig werk, boordevol vitaminen en heel lekker. 

In dit recept werk ik met restjes zomergroenten uit de diepvries op. Het kan natuurlijk ook met verse courgetten en tomaten. Je kan ook variëren door er aubergineschijfjes aan toe te voegen. Jij kiest!

Maak schijfjes van de courgettes en de tomaten en zet ze om en om in een ovenschotel. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden. Je kan dit zo in de oven plaatsen op 180°C gedurende 20 minuten en dan serveren met aardappelen en vlees.

Of je kan het gerecht ook pimpen door er magere geraspte kaas over te strooien en in de oven zetten.

Bij gebrek aan kaas heb ik eens kippenchipolataworst in stukjes gesneden en deze op de ovenschotel gelegd. Even in de oven plaatsen op 180°C. Dat was een topper, zelfs de jongste zoon die eigenlijk geen courgette lust at alles op.