Suikervrije confituur

Zomerfruit! Heerlijke aardbeien, bessen, kersen en co liggen in de winkel of hangen misschien wel in jouw tuin. Het moment om er heerlijke confituurtjes van te maken zodat je nog lang kan nazomeren op je bord of boterham. Maar natuurlijk zonder suiker. Hieronder een receptje voor confituur met minder suiker. Ik zelf werk het liefst met Canderel, maar stevia en tagatose zijn zeker ook een goed alternatief.

  

Suikervrije confituur

 

Ingrediënten:

500 ml ongezoet vruchtensap of vruchtenmoes, 6 blaadjes gelatine, 1 dl water, 1 koffielepel citroensap, 7 lepels zoetstof

 

Bereidingswijze:

 

Laat het sap even opkoken. Laat de blaadjes gelatine weken in koud water. Roer ze daarna onder het warme sap. Breng op smaak met zoetstof. Giet in glazen potjes en laat opstijven in de koelkast.

 Photo by Yulia Khlebnikova on Unsplash