Aardappelgratin met zalm en courgette uit de oven.

Het onderwijs… dat is niet alleen lessen voorbereiden en lesgeven, maar ook uuuuuuren verbeterwerk. Ik ben eindelijk klaar voor vanavond. Pfft!

Als ik thuiskom van het lesgeven en ik heb geen patiënten meer opstaan of avondschool, dan kan ik altijd even ontspannen in mijn keuken om er daarna weer volle vaart in te vliegen. Vandaag was dat met een

Aardappelgratin met zalm en courgette en tomaten uit de oven.

Overschotje gekookte aardappelen in schijfjes snijden en een courgette in schijfjes snijden. De gratin opbouwen met aardappelen en courgette en tomaten. Overgieten met room en zalmsnippers. Afwerken met geraspte kaas (ik gebruik Wilmersburgerkaas, dit is een vegan variant en bevat geen lactose).  In de oven plaatsen tot de gratin een gekleurd korstje krijgt. Lekker met een stukje zalm.

Op de foto heb ik de gratin vervangen door hasselback patatjes. Je neemt kleine ongeschilde aardappelen. Je maakt ze goed schoon onder de kraan. Snij de aardappeltjes in, maar niet tot helemaal door de aardappel. Achteraan moeten ze nog vastzitten. Plaats in een ovenschotel, kruid met peper, zout en rozemarijn. Plaats in de oven op 200°C tot de aardappeltjes gaar zijn (ongeveer 45 min)