Gin tonic zonder gin

Ik geef les in het secundaire onderwijs (de vakken voeding, sociale wetenschappen, personenzorg, gezinstechnieken…) maar eigenlijk ben ik nog in opleiding. Module 2 is net afgerond (ik zit dus in de helft) en zojuist mocht ik de uitslag afhalen. Geslaagd met 75% en een vrijstelling. Hoera!!! Ik heb me dan maar ineens ingeschreven voor module 3.

Eigenlijk wilde ik de laatste 2 modules spreiden over 3 modules. Als ik voor de volledige module 3 kies heb ik maandagavond en woensdagavond avondles. In de praktijk is dit: maandagavond naar de les, dinsdagavond consultaties, woensdagavond naar de les, donderdagavond consultaties, vrijdagavond hou ik resoluut vrij, zaterdag en zondag voor administratie van de zaak, taken voor de avondschool, lesvoorbereidingen voor mijn leerlingen… Drukke tijden dus.

Om niet altijd weg te zijn van huis had ik gedacht om de avondles op woensdagavond te verschuiven naar een later moment, maar dat was buiten mijn mannen gerekend. Toen ik mijn plannen uit de doeken deed vond de echtgenoot dat ik dat wel gecombineerd ging krijgen, ik mocht op hem rekenen voor hulp in het huishouden (dat doet hij nu ook al, gelukkig!!!). De oudste zei dat hij er geen problemen mee had. Hij is als eerste thuis en kan wel aan het avondeten beginnen en de jongste zei dat ik moest doorbijten. Dan heb ik een half jaar vroeger mijn diploma en verdien ik evenveel als andere leerkrachten. Met andere woorden… niet plooien mama, wij staan achter u, gij kunt dat, dat gaat ons wel lukken, joh.

Heb ik al verteld dat ik de 3 liefste mannen in huis heb van de wereld ❤❤❤

En om te vieren dat ik geslaagd ben op module 2 drink ik seffes een lekkere gin tonic, met veel ijs.

Een aantal jaar geleden werkte ik mee aan een een ladies night, daar moesten we al de dames ontvangen met een alcoholvrij drankje (een mocktail heet dit tegenwoordig). En toen kwam een collega aandraven met een gin tonic zonder gin. En echt waar… die is AF!!!

Dus als je BOB bent of je wil wat letten op  je alcoholgebruik, proberen maar zou ik zeggen.

Gin tonic zonder gin

Vul een groot glas met tonic light. Snij een rode paprika in blokjes en doe in het glas. Voeg een paar peperbolletjes toe en laat een tijdje trekken in de frigo. Snij een stuk paprika in een iets dikkere reep en gebruik als roersstaafje ter decoratie. Voeg nog een stukje citroen of limoen toe.

Om het extra pittig te maken kan je ook een chili pepertje gebruiken. Drink het op zonder een rietje, met de brandende pepertjes aan je lippen. Een ultieme smaakbeleving.