Kalkoenrollade

Het is dinsdag vandaag, dan heb ik avondconsultatie in de dokterspraktijk. De agenda zit vanavond propvol, want goede voornemens voor het nieuwe jaar, is voor mij ook veel nieuwe dieetbegeleidingen.

Avondwerk is ook een beetje vreemd. Mama vertrekt als de zonen en de man komen binnenwaaien.
Omdat ik straks geen tijd heb om uitgebreid te kokkerellen en ik toch wil dat er een degelijke warme maaltijd klaar staat (anders vliegen de mannen in de diepvriespizza of lasagne) ga ik kalkoenrollade klaarmaken. Dit heb ikzelf leren maken door mijn schoonmoeder (die dit trouwens nog steeds veel lekkerder klaarmaakt dan ik). Zalig lekker met een een grote pot verse aardappelpuree.

Kalkoenrollade met veel champignons

Kalkoenrollade, vetstof, 1 sjalotje, champignons, laurierblaadje, sausbinder, koffiemelk

Bak de kalkoenrollade rondom aan in een grote kookpot. Snipper het sjalotje (of 2) en fruit het even aan. Maak een bakje champignons schoon en snij ze in schijfjes. Voeg bij het vlees. Doe water bij het vlees tot het voor de helft onder staat. Laurierblaadje erbij, deksel erop en laat rustig pruttelen voor een uurtje. (hoe langer het opstaat, hoe sappiger het vlees). Haal de rollade en het laurierblaadje uit de saus. Breng de saus aan de kook en maak ze dikker met bruine sausbinder. Je kan eventueel nog een druppeltje koffiemelk toevoegen voor om een iets romigere textuur te krijgen. Haal het netje en de folie van het vlees en snij in dikke schijven.

Ik moet er alleen een briefje bijleggen dat ze wat moeten overlaten voor mij, want anders is straks alles op.