Courgettesoep

Sinds vorig jaar kweekt mijn ijverige echtgenoot courgetten. En daar zitten soms van die kloeke XXL-exemplaren tussen. Deze zijn eerder geschikt om soep van te maken. Courgetten smaken zeer mild, dus kruid je soep voldoende.

3 liter groentebouillon, 2 kg courgettes, 3 ajuinen, look(poeder) olijfolie, zout, peper, laurierblaadjes, Italiaanse kruidenmengeling

Spoel de courgetten en snijd de uiteinden eraf. Snijd de ongeschilde vruchten in grove stukken. Pel de uien en snijd ze in grove stukken. Pel en kneus de tenen look. Verwarm een scheutje olijfolie in een grote soepketel. Fruit de snippers ui glazig en voeg de looktenen toe. Doe de stukken courgette in de pot, laat ze enkele minuten stoven op een matig vuur en roer regelmatig. Schenk de warme bouillon over de gestoofde courgetten, en voeg zout en peper toe. (Je kan ook een “snelle” bouillon maken op basis van kant en klare bouillonblokjes.)

Doe een aantal laurierblad in de pot en kruid extra bij met Italiaanse kruidenmengeling. Zet het deksel op de pot. Zet het vuur zacht en laat de groentesoep 20 minuten sudderen.

Vis de laurierblaadjes uit de soep en mix ze glad met de staafmixer.