Pizza Bianca met kip en spinazie

Of pizza wel past in een gezonde voeding. Wel hieronder een receptje van een cliënte dat ik wat heb aangepast tot een voedzamer alternatief. Als je er een grote portie salade bij eet heb je zelfs een gezonde lunch.

200 gr kipfilet, 2 handenvol bladspinazie, 2 pizzabodems (ik gebruikte de bloemkoolpizzabodem van AH), 200 gr Philadelphia (light) met kruiden, 150 gr mozzarella geraspt,  4 lepels zongedroogde kerstomaatjes, peper

Leg de kipfilet in een pan met water en breng het water aan de kook. Draai het vuur laag en kook de kipfilet vervolgens in 15 minuten gaar. Pluk de kip met behulp van twee vorken uit elkaar.

Bak de bladspinazie even kort voor in een pan zodat het meeste vocht verdwijnt en de spinazie slinkt.

Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. Leg de pizzabodems op de bakplaat.

Smeer de kruidenkaas op de pizzabodems. Kruid bij met peper en zout. Strooi de geraspte mozzarella over de pizzabodems en verdeel hier vervolgens de zongedroogde tomaatjes, kip en bladspinazie overheen.

Bak de pizza’s 8 – 10 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is en de pizzabodems knapperig zijn geworden.