Chocoladepudding met rood fruit

13 september. Dag van de chocolade! Zin in een voedzaam tussendoortje met chocolade.

Chocoladepudding afgewerkt met vers fruit en chocoladeparels.

750 ml melk, 10 g cacao, 100 g fondantchocolade, 35 g maïzena, 50 g suiker, 1/2de vanillestokje

Los het cacaopoeder en de maïzena op in een beetje koude melk. Snijd de chocolade in stukjes. Schraap het merg uit het vanillestokje. Breng de rest van de melk, de suiker, het halve vanillestokje en het vanillemerg aan de kook en laat nog zo’n 5 minuten zachtjes pruttelen, zodat de smaak van de vanille loskomt en de suiker oplost. Verwijder het vanillestokje en voeg de kleine stukjes chocolade toe. Meng tot de chocolade volledig gesmolten is. Voeg al roerend het mengsel van cacaopoeder en maïzena bij de hete melk. Laat nog even opkoken tot de melk bindt.

Giet de massa in glaasjes en laat gedurende minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Werk af met rood fruit en een beetje chocoladeparels.

Mogelijke aanpassingen:

  • je kan kiezen voor volle melk of halfvolle melk
  • fondantchocolade kan je vervangen door suikervrije chocolade
  • de suiker kan je vervangen door een zoetstof. Ik ben fan van Canderel of Zusto omdat je dan dezelfde hoeveelheid als de suiker kan gebruiken.