Samen Sterk

Ik mis mijn leerlingen, ja ook diegene die me een ouwe tak vonden, haha en ik mis mijn cursisten. Al hebben die laatste nu wel echt veel tijd om hun praktische studie te maken. Elk nadeel heb zijn voordeel.

En ik mis jullie, mijn lieve cliënten.

De laatste tijd had ik slecht geslapen en liep nogal te piekeren door heel die coronatoestand. Ik heb mijn dieetpraktijk gesloten en ik was pas 6 maanden open. Slik! Niet zo vanzelfsprekend als eenvrouwszaak. SomethingELSe was voor mij 3 jaar geleden een nieuwe start na een heel moeilijke periode, mijn kindje zeg maar. Je begrijpt denk ik wel dat het praktisch en emotioneel erg moeilijk is om op de pauzeknop te drukken. En wie weet voor hoelang… Maar ik deed het toch. Voor uw en mijn gezondheid. En ik probeerde daarbij niet  te denken aan heel mijn zaak die daardoor in duigen ging vallen, dat jullie me allemaal zullen vergeten en het ergste van alles dat er iemand ziek wordt of nog erger. Rotvirus!!!

Vorige week kwam het bericht van de directie dat ook de niet hoofdvakken opdrachten mochten geven aan de leerlingen. MAGjes zeg maar, om contact te houden en te kijken hoe het gaat. Katrien, mijn collega had een topidee. We geven onze leerlingen opdrachtjes die ze thuis kunnen doen. Een gerechtje maken of een paasbloemstukje of de voedingsdriehoek maken met materialen van thuis uit, of … foto of filmpje maken, doorsturen naar ons en wij plaatsen het op instagram. Op die manier zijn onze leerlingen veraf, maar toch dichtbij. De foto’s en filmpjes beginnen stilaan binnen te druppelen. Katrien je verdient een pluim, nee ne ganse vogel.

Ook in mijn mailbox kwamen er regelmatig berichtjes binnen gedwarreld. Een mama die met de rug tegen de muur stond. Met een baby van 4 maanden en een eetprobleem. De kinderarts is onbereikbaar, alle afspraken uitgesteld wegens corona. Of ik niet wat tips kon geven? Tuurlijk!

En ondertussen gebeurde er dit:

Suzy van Fernand vraagt waar dat receptje van witloofrolletjes blijft, ze zit erop te wachten.

An stuurt dat ze de resultaten heeft van haar bloedonderzoek. Cholesterol en bloedwaarden waren nog nooit zo goed. Goed bezig An!

Cindy maakte de gehaktschotel met broccoli en light kaassaus en zoon Mats vond het niet lekker, maar superlekker…. Tranen!!

Lieselotte wilde het citroentaartje maken met meringue. Niet lekker, dus niet goedgekeurd. Tja?! Kan gebeuren.

En langzaamaan waren jullie daar “Els graag een lenterecept”, “Iets met kip”, “Ik heb de hometrainer van stal gehaald”, “Ik heb de witloofrolletjes gemaakt. Goedgekeurd!”, “Els, wat eten we vandaag?” en nog veel meer lieve en grappige berichtjes

Dus ik ben dan wel “toe”, maar mijn internetkabel staat wagenwijd open. Blijf me vooral taggen #elswolfsdietiste in jullie kooksels en baksels. Doe mee op mijn instaverhaal “wat eten we vandaag?” of stuur je vraagjes naar mijn facebookpagina elswolfsdietiste of instagram somethingelse_72. Ik lees ze allemaal en ga ze zeker beantwoorden. Niet “dadelijk”, want ik moet nog thuiswerken voor school en een nieuwe cursus voorbereiden voor mijn cursisten en “over”leven met mijn 3 mannen in mijn kot. Maar ik antwoord. Beloofd!!!

Tot binnenkort, Els