Pasta met scampi en inktvisringen

Zondag kwam ik thuis na een privé workshop scones bakken bij een vriendin. Hierover vertel ik meer in het blogje van volgende week, maar de oudste had reuzehonger en moest nog vertrekken naar de opleiding. Honger en weinig tijd. Dus doken we samen de diepvriezer, koelkast en voorraadkelder in en kwamen we terug met een doosje ingevroren gekookte macaroni, een rode paprika, een restje diepvriesscampi’s en inktvisringen, een restje mascarpone en een half doosje room en een ui.

Het recept van ons scampi pannetje? Bak de ui en de paprika kort aan. Voeg de scampi en inktvisringen toe en bak tot de scampi’s roze zijn geworden. Kruid met zout, koriander, spaghettikruiden, cayennepeper en dragon. Werk het sausje af met een mengsel van mascarpone en room. (wil je minder vet gebruiken kies dan voor een magere room en vervang de mascarpone door Philadelphia light). Maar wij hadden honger, dus voor ons graag een voedzaam sausje, zodat we langer verzadigd waren.
De rest van het verhaal is geschiedenis. Wij hebben er weer een zelfbedacht topgerechtje bij.