Fruittaarten

Het schooltraject dat mijn leerlingen hebben doorlopen is op zijn zachtst gezegd een beetje vreemd te noemen. Ze kwamen vol zenuwen van de lagere school naar het 1ste middelbaar, stress voor die eerste schooldagen, stress voor de eerste examens en toen ze min of meer het ritme gewend waren kwam de eerste lockdown. Afstandsonderwijs!! Ik heb mijn leerlingen nog 1 keertje in levende lijve terug gezien eind juni en toen zat het schooljaar er voor hen op. Een aantal van deze leerlingen starten dit schooljaar in de richting Maatschappij en Welzijn. Daar ben ik klastitularis van 2MW2. Een bende drukke leerlingen, die hier en daar stevig moeten worden bijgestuurd, maar allemaal goed van hart. Ook dit schooljaar werd er eentje met ups en downs. Verlengde vakantie, een leerling in quarantaine, een halve klas in quarantaine, alweer afstandsonderwijs, paaspauze, uitgestelde examens … Het stopt niet!

En als kers op de taart is er voor hen geen afscheidsfeestje. Volgend schooljaar worden ze 3de jaars en gaan ze naar de “bovenbouw”. Normaal nemen ze dan in schoonheid af van hun tijd op “junior”… Maar ook dit is niet voor hen weggelegd. Maar dit is buiten de vakleerkrachten van Maatschappij en Welzijn gerekend. De laatste les gaan we fruittaarten bakken. Want er is niets wat niet kan worden opgelost met een lekker stuk zelfgebakken taart

Je kan de taarten ook maken zonder pudding, dus gewoon een taartbodem beleggen met fruit, een laagje suiker om te karamelliseren en dan bakken maar.

Wil je graag een variant met minder suiker, vervang deze dan door zoetstof. Liever minder vet kies dan voor magere melk. Feel free!

Puddingtaart met vers fruit

Taartbodem, 500 ml melk, 50 g puddingpoeder, 12 soeplepels suiker, vers fruit

Bereid een vanillepudding met de melk en het puddingpoeder. Doe de pudding in de taartbodem. Bak gedurende 20 min. op 200°C. Garneer de taart als ze is afgekoeld met vers fruit. Ik maakte een taart met kersen en eentje met banaan.

Voor de appeltaart zonder pudding: Kies 3 verschillende soorten appeltjes en snij in schijfjes. Leg ze dakpansgewijs op de taartbodem. Verdeel er wat kaneel en suiker over. Bak gedurende 20 min op 200°C in een voorverwarmde oven.