Pasta primavera

Supersimpele spaghetti boordevol smaak

Spaghetti, bolletjes mini mozzarella light, kerstomaatjes, olijven, kappertjes, look, olijfolie en rucola

Kook de pasta gaar en hou een pollepel kookvocht apart.

Pel de look en plet hem tot pulp. Spoel de tomaten en snij ze in grove stukjes. Je hoeft ze niet vooraf te ontvellen.

Verhit een scheutje  olijfolie in een stoofpot. Voeg de lookpulp toe. Doe de stukken tomaat in de pan en roer. Zet het deksel op de pot en laat de saus sudderen op een zacht vuur. Werk de saus af met kleine ontpitte olijven en kappertjes.

Roer de spaghetti door de saus en voeg een beetje kookvocht van de pasta toe. Kruid het gerecht met wat peper en zout. Voeg een paar bolletjes mozzarella toe.

Spoel de rucola schoon, schep de pasta in een bord en werk af met een goede pluk rucola.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *